Medische verklaringen – Huisartsenpraktijk "Het Station" – Aalten
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk "Het Station"
Stationsstraat 32A 7122 AT
Aalten
Spoed Toets 1

Medische verklaringen

Wij krijgen regelmatig verzoeken van patiënten om een verklaring in te vullen, bijvoorbeeld voor school, het reisbureau of een woningbouwvereniging. Een behandelend arts mag echter geen verklaringen afgeven over zijn of haar eigen patiënten. U kunt zelf de informatie geven aan betreffende instantie. Neemt deze hier geen genoegen mee, dan moet de instantie zelf een onafhankelijk arts inschakelen of met toestemming informatie bij de huisarts opvragen.

Dit is een landelijk geldende gedragsregel van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunde (de beroepsorganisatie van artsen in Nederland).

Download hier informatie over het verzoek voor een medische verklaring.

Medische verklaringen over mondkapjes.

De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. Deze mensen moeten aantonen dat de regel niet voor hen geldt. Dit kan op verschillende manieren, waaronder het dragen van een faceshield (let op! dit is alleen toegestaan als u geen mondkapje kunt dragen) lees hier over meer op de website van de rijksoverheid. In tegenstelling tot wat op de website staat is het NIET mogelijk op hiervoor een verklaring te krijgen van uw huisarts. Een behandelend arts mag namelijk geen verklaring afgeven voor zijn of haar eigen patiënten, zie ook bovenstaande tekst over medische verklaringen.